Bootreis juni 2017

23-06-2017

Wat boften we toch de grootste hitte waas het land uit maar wel een lekker zonnetje. De bus vanuit Eindhoven vertrok keurig op tijd en klokslag 8.00u reden we richting Helmond, Deurne en Mill om iedereen op te halen. Van de andere opstapplaatsen heb ik ook geen lange wachttijden gehoord dus het liep daar ook allemaal perfect. Voor iedereen was er extra drinken in de bus, dus men hoefde geen dorst te lijden. Een klein probleempje deed zich voor in Lobith, om op de juiste manier de weg naar de opstap/afstapplaats bij de boot te komen was een klein puzzeltje voor de chauffeur maar dat is ook gelukt.

Aan boord werden we ontvangen met heerlijk gebak, de muntjes werden uitgedeeld en we konden een plekje zoeken aan boord waar een heerlijk kopje koffie of thee werd geschonken. De trossen werden losgegooid en de vaartocht over de Rijn kon beginnen. Natuurlijk hield de voorzitter zijn woordje en wenste hij iedereen een fijne dag toe. Daarna gaf hij de microfoon aan mevr. Twanny Verdonschot van de Aktiviteitencommissie . Zij legde in het kort uit dat als er belangstelling was , men bij haar hun nagels kon laten doen, of men kon zich opgeven voor een cursus "servetten vouwen"

Ook kon men heerlijk genieten op het bovendek van het uitzicht en lekker de wind door de haren laten waaien. Het is een zeer gevarieerd landschap waar je langs vaart, de stad Arnhem en Wageningen, enkele kleinere plaatsjes en natuurlijk heerlijk bijpraten met iedereen. Zo omstreeks 12.30u was er een heerlijke lunch buffet. Daar werd dan ook dankbaaar gebruikt van gemaakt, want er waren toch ook al veel leden die al heel vroeg hadden ontbeten. Na get eten ging Twanny haar klantjes langs maar helaas kon zij niet iedereen helpen want er moest ook nog gevouwen worden, met hele leuke resultaten.

Op de heenweg hadden we wat oponthoud bij de sluis van Wageningen en we moesten een uurtje wachten. Van de andere kant was er genoeg te zien hoe een sluispassage in z'n werk gaat.Op de terugweg stond de sluis al open wat gauw een uurtje scheelde in ons vaarschema. De dag vloog werkelijk om. Om 17u werd er een warm en koud buffet geserveerd. Wat wel jammer was, de buschauffeurs hebben vele files moeten trotseren om alle BNMO Leden op te kunnen halen. Zij kwamen met vertraging op de kade aan, maar daar konden zij ook niets aan doen anders hadden ze dat zeker gedaan. We konden tot na 18.30u aan boord blijven, maar iedereen wilde toch van boord. Al met al , zeker een mooie en gezellige dag met elkaar.

.

Lies Vos

.