Diverse Programma's op de Basis

13-01-2020

ERVARINGEN MET INDIË (24 - 28 FEBRUARI)

Voor Indië veteranen en hun partners

In dit programma kun je ervaringen uitwisselen met andere Indië veteranen en hun partners. Daarnaast kun je ook een keuze maken uit diverse sportieve en creatieve activiteiten. Wij hebben voor dit programma nog plaats voor 6 DEELNEMERS. Klik hieronder voor meer info

WEEKEND VOOR VETERANEN EN PARTNERS VERDIEPEND (6 - 8 MAART)

Voor veteranen en partners van missies v.a. Libanon en latere missies.

In dit programma staat het leren omgaan met de gevolgen van de uitzending centraal. Je wilt graag andere veteranen en hun partners ontmoeten en (h)erkenning en steun bij elkaar vinden. Je wilt onderzoeken hoe je om kunt gaan met de impact van jouw uitzending op jouzelf en jouw gezin, zodat je op eigen kracht verder kunt. Tijdens dit weekend worden thematische groepsgesprekken en beeldende werkvormen afgewisseld met ontspannende, creatieve en sport- en spelactiviteiten.

Wij hebben voor dit programma nog plaats voor 8 DEELNEMERS.

 (6 - 8 MAART)

Voor veteranen en partners van missies v.a. Libanon en latere missies.

Je wilt graag andere veteranen en hun partners ontmoeten, maar (nog) niet ingaan op wat je tijdens een uitzending hebt ervaren of op problemen die het gevolg zijn van de impact van een uitzending. Je zoekt juist afleiding van dagelijkse beslommeringen en van wat jou belast, door actief bezig te zijn op sportief of creatief gebied. Je staat open om in de groep op zoek te gaan naar jouw eigen kracht en een gezonde leefstijl. Voor dit programma hebben wij nog plaats voor 5 DEELNEMERS.


DIENSTSLACHTOFFERS: HOE CREËER JE SAMEN PERSPECTIEF? (16 - 20 MAART)

Voor dienstslachtoffers die gewond zijn geraakt tijdens de uitoefening van hun dienst en hun partners.

Je was militair, politieman of -vrouw of brandweerman of -vrouw en je wilt gelijkgestemden ontmoeten in een ontspannen sfeer. Je deelt je ervaringen met elkaar. Naast de groepsgesprekken kun je deelnemen aan ontspannende creatieve en sportieve activiteiten. Voor dit programma hebben wij nog plaats voor 13 DEELNEMERS.

ONTDEKKINGSREIS NAAR CREATIEF TALENT (27 - 29 MAART)

Voor leden en hun partners van 65 jaar of jonger.

Laat je onvermoede creatieve talenten naar boven komen. Je hebt twee dagen de mogelijkheid jouw talenten te ontdekken. Ontspanning en plezier staan voorop. Het actief creatief bezig zijn kan ook bijdragen aan een verwerkingsproces. In dit programma is ruimte om hierbij stil te staan.

Dit jaar bieden we drie verschillende technieken van tekenen en schilderen aan, te weten mixed media schilderen (naast verf wordt met andere materialen gewerkt), landschap schilderen (op buitenlocatie) en perspectief tekenen (binnen en buiten). Ervaring is niet nodig. Op je aanmeldingsformulier geef je aan welke keuze je maakt. Per workshop is een maximum aantal van tien deelnemers mogelijk. Voor dit programma hebben wij nog plaats voor 9 DEELNEMERS.

ONTMOETING PASEN, VOOR ALLEENSTAANDEN (10 - 14 APRIL)

Voor leden die alleenstaand zijn.

Niemand vindt het leuk om tijdens de feestdagen alleen te moeten zijn.

In Doorn ontmoet je gelijkgestemden en breng je gezamenlijk de feestdagen door. De opzet van het programma is gelijk aan de 4-daagse OPD en staat helemaal in het teken van Pasen. Zijn er voldoende jongere deelnemers, dan zal hiermee in het aanbod van activiteiten rekening worden gehouden. Voor dit programma hebben wij nog plaats voor 10 DEELNEMERS.


EENZAAM MAAR NIET ALLEEN (17 - 19 APRIL)

Voor leden en hun partners.

Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Het is niet gemakkelijk om dit bij jezelf te erkennen en het er vervolgens over te hebben. Hier ontmoet je gelijkgestemden en ga je gezamenlijk aan de slag. In deze training gaan we in op vragen als: wat is eenzaamheid nou precies, hoe ontstaat het en wat kun je eraan doen? Op verschillende manieren leren we je om de eenzaamheid te verlichten. Je krijgt tijdens de training handvatten mee voor thuis. Wij hebben voor dit programma nog plaats voor 6 DEELNEMERS.