Kerstvieringen 2018

06-01-2019

Evenals vorig jaar hebben we nu ook 3 kerstbijeenkomsten gehad. De eerste bijeenkomst was in Roosendaal op dinsdag 12 dec. De opkomst was goed op enkele mensen na die zich afgemeld hadden wegens ziekte. De sfeer was al meteen goed bij binnenkomst kreeg men koffie of thee met een heerlijk gebakje. Het trio Des Mares zorgde voor de muzikale achtergrond en men kon dus een dansje maken. De voorzitter had natuurlijk zijn toespraak klaar en deze keer hij vertelde over dat men voorzichtig moest zijn met kwetsbare mensen.
Over de kerststal die van de zolder moest worden gehaald en dat deze elk jaar met meer beschadigde beeldjes uit de oude kranten kwamen.
Maar ook over respect voor elkaar en dat sommigen onder ons kwetsbaar zijn geworden en soms even de controle kwijt zijn. Veel leden voelden herkenning in zijn verhaal en waren onder de indruk van dit verhaal. Na een heerlijk kerstmaal ging iedereen weer naar huis met een presentje voor de leden en een doosje bonbons voor de aanhang. De organisatie kreeg niets dan lof vanwege de goede zorgen en de fijne dag.

Zo vierden we op donderdag 20 dec. In Deurne de Kerstbijeenkomst ook hier weer als vanouds een fantastische sfeer lekker eten en drinken. Menigeen waagde zelfs een dansje en traditiegetrouw als laatste nummer allemaal samen op de vloer onder de klanken van Sierra Madre wat een feest!
Ook hier hield de voorzitter Ad Smulders toespraak en iedereen luisterde aandachtig en knikte soms in herkenning. De sfeer was echt voortreffelijk.
En zoals men het in Deurne gewend is was er eten genoeg en lekker.
Natuurlijk mocht het ijsbuffet niet ontbreken en men genoot van hier oprecht van. Ook hier kreeg het lid een presentje en de aanhang een doosje bonbons uitgereikt en hier ook niets dan lof voor de hele fijne dag!
Tenslotte hadden we op zaterdag 22 dec. het laatste kerstdiner met de afdeling en wel in Moergestel. Er was voor een zaterdag gekozen zodat leden die nog werken ook konden komen. De opkomst was groot en gezellig het is een feestje als je ziet hoe blij men is om elkaar weer te zien. De koffie met gebak smaakte erg lekker en het trio Des Mares verzorgde de muziek. De voorzitter hield zijn toespraak en men was er stil van, best indrukwekkend als je de voelt dat het de leden echt wel iets doet. Natuurlijk sprak het tevoorschijn halen van de kerststal van zolder tot ieders verbeelding zelfs de beschadigingen aan de herders, os en ezel zal in menig huisgezin er zo hebben uit gezien. Het eten was heerlijk en ook hier ging men zeer tevreden huiswaarts met de beste wensen voor het nieuwe jaar. De leden mochten een presentje ontvangen en degene die hun vergezelde kregen een doosje bonbons. Ook dit jaar kunnen we spreken van zeer geslaagde Kerstbijeenkomsten.