Kerstvieringen 2019

31-01-2020

Op 11 december hadden we de eerste Kerstbijeenkomst in Deurne, we waren met 83 personen aanwezig. Bij ontvangst werd een kopje koffie of thee aangeboden en kon men kiezen uit een heerlijk stukje taart. Het was goed om te zien hoe veel plezier het de mensen doet om elkaar weer te zien, met allerlei verhalen over en weer. Een gezellig sfeer heerste er terwijl het orkestje trio "Des Mares" alles op orde bracht hield de voorzitter zijn openingswoord. Daarna kon men een dansje wagen of verder gaan met verhalen uitwisselen. Tussendoor hield Ad zijn voordracht waarin hij de mensen over zijn gedachten vertelde. Stel dat er in de hemel Kerst gevierd wordt en je ziet Petrus voorop in een polonaise, Maria en Jozef hand in hand zittend bij God's troon. Verlichting door duizenden sterretjes en overal hangen slingers van engelenhaar. Broeders genietend van een glas zelf gebrouwen abdijbier. Als Jezus dan samen met God de Vader naar beneden kijkt en de mensen ziet, dan vragen zij zich misschien wel af, of de mensen begrijpen wat de woorden "vrolijk kerstfeest" betekenen. Misschien denkt men nu dat het beter via Twitter of Facebook kan.

Om 5 uur gingen we aan tafel waar een heerlijk diner werd geserveerd. Voor we met het overheerlijk ijsbuffet begonnen liet Marcel ons nog even heen en weer bewegen met zijn eigen muziek en iedereen die wel eens een bijeenkomst in Deurne heeft meebeleeft weet waar ik het over heb! Na afloop werd de leden nog een presentje aangeboden en iedereen ging met de beste wensen voor het nieuwe jaar huiswaarts.

Op 14 december vierden we de kerstbijeenkomst met de leden uit midden Brabant, op een zaterdag om ook de leden die nog werken de mogelijkheid te bieden aan een kerstbijeenkomst deel te nemen. Hier maakten 56 personen gebruik van. Ook hier werd men onthaald met koffie en gebak, waarna men naar een andere ruimte ging om de dag verder in te vullen. Onder het genot van de muziek van "Des Mares" waagde menigeen een dansje. Ad hield hier ook zijn voordracht en men begreep de diepere betekenis van zijn woorden.

Het diner was hier ook voortreffelijk met wederom een heerlijk ijsbuffet na. Bij het naar huis gaan werd een presentje uitgereikt en natuurlijk vergezeld met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Op 18 december de laatste kerstbijeenkomst in Roosendaal. Hier waren 52 leden te gast. Het trio "Des Mares" zorgde evenals op de andere bijeenkomsten voor de gezellige muziek. In Roosendaal was er ook een kort optreden van "Smidje Verholen" wat erg in de smaak viel. Het kerstdiner was voortreffelijk en het was een heel gezellig samen zijn. Ook nu genoot men van het voordrachtje wat Ad de mensen voorschotelde.

Na afloop alleen maar tevreden gezichten en ook deze leden kregen de beste wensen voor het nieuwejaar en een presentje bij het naar huis gaan.
Dank aan dhr. van Kuijen voor het maken van de foto's die u kunt zien op de Website https://www.bnmo-noord-brabant.nl