Suiker en Vlasmuseum Klundert

13-10-2019

Op zondag 13 oktober waren we om 10.30 u uitgenodigd in Klundert, voor een bezoek aan het Nationaal Suiker en Vlasmuseum. Helaas was de opkomst niet erg groot maar desondanks was het erg gezellig. Met een aantal van 20 personen konden we er een leuke dag van maken.

We werden verwelkomd in de ontmoetingsruimte van het museum.
Na de koffie met gebak, werd de groep in tweeën gesplit waarna de ene groep naar het vlasmuseum ging en de ander naar het Suikermuseum.

De beide gidsen van vandaag, ex medewerkers die beide gewerkt hebbende in deze industrie, werd het ontstaan en het leven van alle dag in deze streek beïnvloed werd.

Het werden twee boeiende verhalen, die door iedereen werd aangehoord en door de diverse vragen die werden gesteld konden we opmerken dat het een interessante dag zou worden.

Na 1.5 uur door het ene museum gelopen te hebben kwamen we terug in de ontmoetingsruimte alwaar diverse vrijwilligers ons verraste met een Brabants lunch compleet met worstenbrood, zult en krentenmik en natuurlijk een lekkere kop koffie, of andere drank.

Er werd onderling weer druk gepraat en de Brabantse gezelligheid was aanwezig. Na dat eenieder voldoende gegeten had werden we door de gidsen weer gevraagd om net dezelfde groep naar het andere museum te gaan.
Nadat we ook dit museum hadden bekeken kwamen we met z'n allen terug bij elkaar om onder het genot van een drankje dit museum bezoek af te sluiten.

Het werd een gezellige zondagmiddag waar iedereen van genoten heeft en na een dankwoord voor onze gidsen, gingen we weer allen zo rond 15.30u huiswaarts.