Taptoe 2018

02-10-2018

Verslag van de Taptoe met de afd. Noord-Brabant 
op 28 september 2018

Met maar liefst 3 bussen zijn we naar de Nationale Taptoe gegaan, zo groot was de animo onder de leden van de afd. Noord-Brabant.
Ook is het altijd weer een feestje als je ziet dat oude kameraden elkaar weer ontmoeten de verbondenheid en de hartelijkheid is hartverwarmend.

Na de koffie en de toespraken van verschillende hoogwaardigheidsbekleders kon  een iedereen broodje kroket en nog andere belegde broodjes halen om met een gevulde maag naar de grote zaal te gaan in afwachting wat er komen zou.
Het werd een geweldig en spetterend optreden van alle korpsen.
De humor in het optreden van La Musique De la Brigade des Sapeurs-Pompiers De Paris met de Deux Chevaux en de brandweerauto aangevuld met de acrobaten.
Maar ook de marinierskapel gezamenlijk met de koninklijke militaire kapel de kapel van de koninklijke luchtmacht, de Vocal Group Maze Voices.
Het Fabia Dance Center speelde en dansten op een geweldige manier op de muziek van Bernstein. Ook de Japan air Self Defense force Central band verzorgde een schitterend optreden.
En dan het gezamenlijke optreden van de Marinierskapel met tamboers en Pijpers.
De solist was een virtuoos op zijn instrument. Zijn optreden bezorgde menigeen kippenvel.
Het solo optreden van het Drillteam Hans Kongens Garde was weergaloos! Wat een discipline van nog zulke jonge mensen. Waar ook nog eens hun dienstplicht met een maand verlengd werd voor dit optreden.
Woorden schieten te kort als je wilt uitleggen hoe geweldig ik Taptoe in het algemeen en het optreden van de groepen in het bijzonder vond.
Onze leden hebben genoten en vinden het uitstapje naar de Taptoe zeker voor herhaling vatbaar. Zo rond de klok van 5 uur was iedereen weer op weg naar huis, nog nagenietend van alle prachtige muziek en optreden van deze dag