Verslag Bootreis 2019

27-06-2019

Boottocht 13 juni 2019

De jaarlijks terugkerende boottocht was wederom een succes met 157 deelnemers.
De activiteitencommissie had 3 bussen ingezet en daar waren ook geen bijzonderheden.
De voorzitter, zijn vrouw en ik wij waren om 10.30 uur op de boot en konden meteen de eerste gasten verwelkomen en al snel volgden er meer leden die met eigen vervoer waren gekomen.

Ook de bussen waren mooi op tijd zodat ook de boot op tijd kon vertrekken.


Het weer was ons ook gunstig gezind en de kapitein hield ons keurig op de hoogte van wat er onderweg te zien was.

Hij nam in de Biesbosch de smalste slootjes om het ons het prachtige natuurgebied te tonen. Er werden door sommige leden hertjes, en door weer anderen een bever en bijzondere vogels gespot. Via de Biesbosch gingen we door het sluisje van Werkendam de Merwede op om vervolgens weer naar de nieuwe Merwede richting Dordrecht te varen. Ondertussen kon men van een heerlijke buffet lunch genieten.

Er was best veel te zien onderweg zoals bij Werkendam waar de derde binnenvaarthaven van Nederland is, bij Hardinxveld de Damen Shipyards waar zowel nieuwbouw plaats vindt maar waar ook een reparatie werf is.


Ook is daar een leerling opleiding voor de scheepsbouw.

We vaarden langs mooie plaatsen Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en het mooie Dordrecht weer richting Moerdijk een stukje Hollandsdiep. We namen ook een kijkje in de overslaghaven van Moerdijk, waar pas geleden een grootdrugslab werd ontdekt. Op een enkel buitje na hebben we de hele dag droog weer gehad. Wel hebben we twee prachtige regenbogen gezien boven de Amer. Iedereen kon heerlijk bijpraten met elkaar en buiten genieten van alles wat er te zien was. We hadden ook een hele ruime boot deze keer wat erg prettig was.

Het buffet diner was voortreffelijk met koude en warme gerechten.

Al met al een prachtige dag en toen de boot ging aanmeren stonden de bussen al klaar op het parkeerterrein.

Alle leden kregen als afsluiting nog een aardigheidje mee naar huis en we zagen enkel maar tevreden gezichten.

Ik wil wel nog graag Kees en Annemiek bedanken voor hun vrijwillige bijdrage om alles goed te laten verlopen en Henk voor het maken van de foto's. Ik en vele leden met mij, kijken met een goed gevoel terug op deze fijne dag! druk hieronder op de gele knop om de foto's te bekijken