Verslag Bootreis Oosterschelde 12 juni 2018

21-07-2018De activiteiten commissie had weer een geweldige bootreis georganiseerd. Het weer was minder maar over de hele dag genomen mochten we niet mopperen. Het animo onder de leden was weer bijzonder groot de boot was helemaal vol geboekt met 180 personen. Alle leden werden hartelijk welkom geheten door onze Voorzitter Ad Smulders. In zijn welkomstwoord bedankte hij de leden van de activiteitencommissie voor al het werk en tijd die zij erin gestoken hadden.

Natuurlijk was het bericht dat het laagwater zou zijn als we langs de zandbanken gingen varen en de zeehonden konden aanschouwen een extra motivatie om mee te gaan.En geweldig was het zie de foto hierbij. Bijzonder was het dat er zeehonden te zien zijn op de Oosterschelde. Iedereen genoot er optimaal van.

In Sint Annaland gingen we aan boord van de Frisia en werden we onthaald met een toepasselijk muziekje door de arcordeonist Bert. Nadat iedereen ingescheept was werden de trossen losgegooid en kon de rondvaart beginnen.

De kapitein gaf uitleg wat er zoal te zien was. We vaarden via het nationaal park de "Krabbenkreek "de Oosterschelde op. Er werden van tevoren verrekijkers uitgedeeld, zodat we de zeehonden heel goed konden bekijken. We gingen natuurlijk eerst naar de zandplaten waarop de zeehonden lagen. We konden die platen naderen tot ongeveer 50 mtr. afstand. Geweldig, en er lagen best veel zeehonden in allerlei maten, heel bijzonder!

Hierna vervolgden we onze vaartocht naar de Zeelandbrug ,de langste brug van Nederland 5022meter. Een prachtig waterbouwkundig werkstuk. Daarna ging de tocht verder langs verschillende bekende plaatsen aan de Oosterschelde zoals Wemeldinge, Yerseke en Zierikzee.

Ondertussen konden we van een heerlijke lunch genieten en werd de muziek verzorgd door Bert en Ria. We boften dat het weer toeliet dat we ook op het bovendek konden genieten van het uitzicht en de zilte lucht.Onze voorzitter las tussen de bedrijven door nog een toepasselijk gedicht voor, wat gewaardeerd werd door de leden. Ook het warm buffet was heerlijk inclusief het toetje.Zo rond de klok van 18.15 uur meerden we aan in de haven en kon iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts gaan.

Alle foto's staan op onze website https://www.bnmo-noord-brabant.nl